برخی باورهای تغذیه ای در مورد مصرف تخم مرغ وجود دارد که می خواهیم در این بخش به آن ها اشاره کنیم ارزش تغذیه ای و خواص این ماده غذایی در این بخش مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

امروزه مطالعات متعددی توسط محققین در مراکز معتبر و در طول سال های متمادی بر روی افراد بسیار زیادی در کشورهای مختلف در مورد میزان مصرف تخم مرغ صورت گرفته که ثابت کرده اند:

  • خوردن تخم مرغ حتی بیش از یک عدد در روز در بسیاری از مردم بدون ارتباط به جنس، سن و نژاد آن ها باعث افزایش کلسترول خون نشده و حتی برای قلب می تواند مناسب و مفید باشد.
  • تغذیه با تخم مرغ نه تنها بر روی احتمال بروز بیماری های قلبی اثری ندارد، بلکه باعث کاهش پاسخ های التهابی در بدن می گردد.
  • خوردن تخم مرغ در گروه های جمعیتی مختلف دنیا و یا در داخل یک گروه جمعیتی خاص ارتباطی با کلسترول خون ندارد. شواهد اپیدمیولوژیکی حاکی از آن است که سرانه مصرف تخم مرغ در فرهنگ های مختلف ارتباطی با میزان بروز بیماری های قلبی نداشته و حتی در بروز بیماری های قلبی، عروقی در افرادی که یک عدد تخم مرغ در هفته و کسانی که یک تخم مرغ در روز می خورند، ارتباطی مشاهده نشده است.
  • آنچه در تولید کلسترول خون در بدن نقش دارد، اسیدهای چرب اشباع به ویژه نوع ترانس است و نه کلسترول های غذایی و در تخم مرغ تنها یک سوم اسیدهای چرب آن از نوع اشباع بوده و مقدار آن ها در تخم مرغ بسیار پایین است، بنابراین توصیه به محدود کردن آن به ٢ عدد در هفته غیر علمی می باشد.
  • هر تخم مرغ ۶٠ گرمی، حاوی ٢١٢ میلی گرم کلسترول است.

چربی کل یک تخم مرغ ۶٠ گرمی ۵ گرم می باشد، حال آنکه میزان چربی اشباع شده آن به میزان یک سوم چربی کل و تنها ١/۶ گرم است.

روی این مطلب کامنت بگذارید

Please enter your comment!
Please enter your name here